Får får får?

...ja det kan man ju undra!


Hundarnas långa rastningsrundor går nuförtiden antingen till Nydala eller till Mariehemsängarna, så att de får titta till fåren. Det är ganska fascinerande att se deras beteende mot varandra. Paddy är väldigt signalkänslig, och parerar direkt, ifall någon tacka blir vrång och vill stångas. Noki reagerar lite långsammare och blir lite försiktig och ängslig.


Jag är så sugen på att göra ett vallningstest med Paddy, men jag har ju så förtvivlat ont om pengar!

Ikväll fick husse följa med till ängarna. Vackert väder och mycket folk nere på ängarna. Ganska skönt att ta en långpromenad då. Det blev en lång stund nere hos fåren, eftersom varken hundar eller får kan få nog av varandra!

Nu ska jag ta lite rött the, så att jag somnar gott ikväll. Känner mig rätt trött efter veckan som varit. Skulle fått så mycket gjort idag, var det tänkt, men när jag varit på möte nere på AF, så tappade jag sugen för allt...

Det är tur att jag har mina hundar! Gud så trist livet skulle vara utan dem!

Ännu en vecka till arkivet

Ja, så har då ännu en vecka gått. Det har hänt en del, både positivt & negativt under veckan som gick.


(bild snodd från en annan blogg, flåt Lurk)

Lördagskvällen slutade inte bra! Olle blev gripen av polisen. Som tur var, så satt jag & syrran på Mac Donalds och tog en kaffe, så vi kunde ingripa direkt. Blir så jävla förbannad på både poliser & vakter, som bedriver hetsjakt på Olle när han är ute. Visst, han var full, det medges, men vilka ungdomar var inte det? Att dra ner byxorna på honom inför hela publikhavet och sedan sätta handbojor på honom för att han är aggressiv, där går gränsen. Det var en civilklädd polis som grep honom, och han visade aldrig upp sin bricka, varken för mig eller för Olle. Dessutom var han sur & otrevlig, och höll på att hota med att Olle skulle in i häktet hela tiden. Herregud! Jag stod där, som nykter förälder och hade läget under kontroll! Däremot blev det ju upploppsstämning, eftersom det samlades ett 30-tal ungdomar som ville frita Olle...

Därefter flöt väl veckan hyfsat lugnt. Har varit ner på ängarna med hundarna, så att de har fått träffa fåren. Både Noki & Paddy visar stort intresse för fåren. Det ska luktas & inspekteras hela tiden.

På torsdag var jag på arbetsförmedlingen, och där bestämdes att jag ska påbörja en utbildning till truckförare. Då kanske chanserna till ett vettigt jobb ökar för mig. På måndag ska jag på information om jobbgarantin och vad detta innebär. Nu är det iallafall helt klart med GBk Stab nere i Revingehed. Flygresan beställd & klar. Det ska bli hur kul som helst! Ser fram emot mina 11 utbildningsdagar där nere!

Torsdagkväll så var det Rix Fm i stan. Olle var nykter & skötsam, och jag fick hem honom rätt så tidigt på kvällen. Vädret var inte det bästa, så det var väl inte så kul att vara där då.

Igår var det brännbollsyran. Mina nerver är väl inte i bästa skick, så när jag kom hem efter en trevlig myskväll hos systeryster, så höll jag på att gå sönder av oro, då varken Olle eller Dick hade kommit hem. Dick hade en spelning på Hotell Vännäs, men jag trodde han skulle komma hem tidigt, eftersom det var tänkt att de skulle gå på klockan 21 redan. Sent omsider dök Dick upp, så jag hade sällskap under nattens väntan. Fick sms-kontakt med Olle och trodde att han skulle ta nattbussen hem. Halv 3 på morgonen skickade han sms om att han trots allt skulle sova hos sin tjej. Suck!


Idag har jag varit och investerat i en ny klövjeväska till Noki. Fyllde den bara med plastpåsar, eftersom jag inte vill vikta upp väskan första gången hon ska gå med den. Noki skötte sig exemplariskt, så nu är det bara att fylla väskan med blytackor. Hon ska få börja med att bära 1/2 kg, och sedan kommer jag att öka eftersom. Ska även vikta upp Paddys väskor till veckan, så att han får börja bära 3 kg. Hundarna gillar verkligen att bära sina väskor!

Nu är det snart dags för middag. Ikväll ska jag äntligen få bete mig som en vuxen & dricka vin till maten. Olle har lovat att sköta sig, och inte vara nere på stan ikväll. Det är ju Nordic Rock nere på stan, och hela Umeå är i gungning! Det har varit ett vilt festande från i torsdags, så nu är jag ganska less! Glas överallt, fylla överallt, ständig oro för min älskade unge. Jag är så rädd att han ska bli misshandlad när han rör sig nere på stan.


Morgondagen kommer att bestå av långprommis med hundarna. Vi går nog ner till fåren nere på ängarna. Idag var det så typiskt, när jag hade med mig Dick, så hade de inte ute fåren på Nydala. Hade tänkt att han skulle få se världens finaste lammunge. Helt svart med stor vit bläs & vita sockor. Hur söt som helst!

En rolig vecka närmar sig sitt slut

Den här veckan har gått i rasande fart! Förmodligen för att jag har haft fullt upp hela tiden. Har tvättat undan det enorma tvättberget, städat i lägenheten, hunnit bada en nerpissad Noki och varit iväg på två träffar med kompaniet.

I måndags var det ju stabsövning, men det har jag ju redan skrivit om. På tisdagkväll var vi iväg till Jämteböle & röjde mängder med skräp. Ett stort släpvagnslass vart det.

I torsdags var jag iväg på en av de roligaste utbildningarna jag varit på någonsin! Sjösäkerhet stod på schemat. Började med att samlas där stridsbåt90 ligger, ute i småbåtshamnen Holmsund. Där hade vi genomgång på båten om vad som gäller. Sedan åkte vi iväg i samlad kolonn till badhuset i Holmsund. Efter en snabb fika bytte vi om till badkläder & sen blev det genomgång av livflotte & livräddning. Det var hur roligt som helst! Bara en sån grej att hoppa ner i vattnet med livvästen är ju ett helt företag! Det gäller att korsa armarna & hålla ner flytdynan, för annars kan man knäcka näsbenet! Jag blev som ett barn på nytt när vi skulle bekanta oss med västen & fick flyta omkring i bassängen, göra volter, simma omkring etc

Jag fixade att välta flotten, trots att jag var mycket skeptisk till detta. Fick lite panik när flotten landade rakt i ansiktet på mig, men simmade snabbt som attan under flotten & upp till friheten! Det var skitsvårt att ta sig in i flotten, armarna kändes som spagetti efteråt!

Mycket duktiga instruktörer & ett motiverat kompani, gjorde kvällen till en succé!

Under veckan som gått har jag låtit Paddy gå med klövjeväskor så mycket som möjligt. Han är jättestolt över att få bära mattes grejor & vet inte riktigt hur han ska visa sin tacksamhet över detta. Söthunden!


Nu idag har jag & systeryster gått en långrunda nere vid ängarna. Till Nokis stora förtjusning, visade det sig att fåren kommit ut i stora fårhagen. Hon är grymt söt när hon sätter sig på rumpan & studerar fåren. Att det sedan var en hel drös med lamm i hagen gjorde ju inte saken sämre!

Ikväll är det Kulturnatta i stan, så jag & syrran ska ner & se till att Olle sköter sig. Ska bjuda henne på middag som tack för besväret. Det blir fläskfilé, rödvinssås & klyftpotatis. Gott!


Snart är det slutåkt snowboard för denna säsong. Snodde ett foto från facebook, som visar hur Olle har haft det på sina träningar denna vecka. Det är alltså Olle som åker i pipen!

Mycket just nu...

Efter en underbar helg, så började jag veckan med en rush. Här gäller det ju att inte ligga till sig!

Städade hela lägenheten på förmiddagen. Kan lugnt säga att behovet fanns!!!

Lunchrundan avverkades i snabb takt med klövjeväskor på Paddy. Han är så stolt när han får ha väskorna på sig! Tyvärr fixar han inte att alla pensionärer kommer fram & "halleduttar" med honom. Då stormskäller han & lever skithus, så jag får skämmas ögonen ur mig...


Ikväll har jag varit på stabsövning ute i Holmsund. Såg inte alls fram emot detta, men kvällen blev riktigt trevlig. Det var vårt sambandsbefäl som först hade genomgång av kryptoapparaten. Halva staben har jobbat med "Kalle" förut, och resten hade aldrig sett en sån tingest tidigare. Vi delade in oss i grupper och fick sända meddelanden till varandra via "fältapan".

Sedan hade vi planering inför både kompaniövningen (som jag inte ska vara med på) och KFÖn. Signalisten som jag ska jobba med är skittrevlig & mycket kunnig. Jag tror att vi kommer att trivas med varandra.

Imorgon ska vi fortsätta röja vid huset som gud glömde. Måste fixa tid i tvättstugan, för som vanligt så drunknar jag i tvätt.


Här är en bild från en tidigare övning med 33 komp.

På torsdag har vi utbildning i "sjösäkerhet". Gruvar mig för att visa upp min vita, feta lekamen i baddräkt. Hade baddräktsprovning i morse. Tur man har lite humor, så att man kan skratta åt eländet. Jag skrattade så tårarna rann, i min ensamhet. Min tävlingsdräkt blev utesluten direkt! Såg ut som en jävla kassler i den! Ryggfläsket bara välde ut mellan alla snören i ryggen. Vojne, vojne!

Nåväl. På fredag är det brännbollsyran. Lär nog få det jag gör, med tanke på min avkomma, som har en förmåga att inte sköta sig sådana gånger...


En bra helg!

Trots att jag varit sjuk & inte hunnit med allt jag planerat, så slutade denna veckan bra!

Fredagen tillbringade jag med systeryster. Vi rände runt lite på affärer, fikade & snackade skit. Kul! Hela fredagskvällen så åskade det värre än värst! Hann precis hem innan värsta åskskuren, när jag var på väg från syrran.

På lördag, så hade vi planerat in spår egentligen. Det var varmt, mycket varmt. 25 grader i skuggan. Markerna fulla av huggorm dessutom. Alltså slopade vi spårövningarna. Hundträning ska vara kul, och eftersom varken systeryster eller jag har tänkt tävla inom den närmaste tiden, så hittade vi på annat istället.

Vi klövjade Paddy, Voodoo & Bruno, satte på oss själv ryggsäckar och sedan traskade vi upp på Bräntbergets topp. Cliff & Noki fick gå fritt i koppel, eftersom Cliff precis blivit frisk och jag inte har råd att köpa en klövjeväska till Noki.




Det var sinnesjukt varmt & jobbigt innan vi kommit upp på toppen. Väl uppe, så band vi upp hundarna och vrålfikade. Hade hur kul som helst. Det blåste så mycket däruppe på toppen, så att vi började frysa tills sist.


Vi fotade, skrattade, fotade ännu mer, skrattade hejvilt, fikade, drack lite öl & åt salta kex (perfekt färdkost!), och efter 2 timmar så började vi packa ihop för hemfärd.


Hundarna skötte sig jättefint! Paddy blir så stolt när han får hjälpa matte med packningen. Han var helt slut när vi kom hem.

Eftersom vädret fortfarande var så fint, så beslutade vi oss för att middagen skulle intas utefter Nydalasjöns strand. Sagt & gjort, vi packade ner ny packning & begav oss cyklandes ner till sjön. Den här gången fick hundarna stanna hemma. Det märktes att vädret var fint, för det tog en stund innan vi hittade en ledig grillplats. När vi väl hittade en plats, så fick vi anstränga oss en del för att fixa ved. Det var nog en syn för gudarna att se mig och syrran hänga ner i vedbingen med bara ben & bakar synliga! Fniss!

Kvällen var underbart vackert, med en bedårande solnedgång över vår älskade sjö! Mycket folk, mycket skratt & timmarna bara smet iväg. Kan lugnt säga att:

- Falukorv grillad över öppen eld är underskattat!

 
Gud så gott det var! Knäckte en & annan folköl också. Folk trodde nog att vi hade starkare grejor i ryggsäcken, för jag & syrran tokskrattade & fånade oss som värsta fjortisarna. Men kul hade vi.


Tack underbara systeryster för en skitkul grillkväll!


Och tack även kära make, som står ut med Piff & Puff!

Idag har vi varit ut till huset som gud glömde & hjälpt syrran att röja på gården. Hon har ju äntligen fått eländet sålt, men de nya ägarna ville att det skulle röjas först. Det var varmt, regnigt & hysteriskt jobbigt att riva stora rastgården! Men nu är det gjort.

Känner mig mycket nöjd med helgen, men trött. Mellan varven har jag lyckats med att träna både Paddy & Noki utomhus på dirigering med handtecken. Idag gick det suveränt bra! Nu ska jag bara jobba på att öka avståndet mellan mig & hundarna! Det är kul att träna hund – icke tävlingsmässigt! Inga krav, bara ha roligt, det är min melodi.

Nu väntar middagen, och vi får snart hem tonårsslyngeln. Nästa helg blir nog en prövning som förälder, eftersom det är både Brännbollsyran och Rix-Fm eller vad det nu heter…


RSS 2.0