Sommar!

Dags att uppdatera bloggen igen då!

Det har väl inte hänt så mycket sen sist jag skrev, egentligen. Vi njuter av livet. Har lite middagar hos varandra.
Dragit iväg på en pubrunda, som slutade på Lottas. Det är bara att inse att man blivit gammal, när man tycker om att sitta på Lottas...
Jag har kommit på den eminenta ideén att klippa ner Paddy. Har inte klippt ner honom totalt, men såpass att han kan röra sig obehindrat i skog & mark. Lillhusse tycker att han blev skitful, men det struntar jag i. Huvudsaken är ju att hunden mår bra!
Han är glad bara han får springa lös lite nu & då. När vi är ute på våra äventyr, så har han fullt sjå med att valla in flocken!
Vi har otroligt vackra promenadstråk att välja på när vi ska ut på våra långrundor! Jag älskar verkligen att bo på Umedalen, ifall någon missat det...
Vad mer har hänt då?
Jo, jag har ju blivit med ny cykel! Inhandlade en billig Logan från Coop, eftersom jag blev less på "bakåttrampväxeln" på min gamla cykel. Det är inte skönt att stå vid korsningar och försöka trampa iväg med cykeln när tunga växeln ligger i. Min rygg protesterade hejvilt!
Sen har jag även införskaffat 2 par nya glasögon. Är skitnöjd! Nu ser jag ju på livet på ett helt nytt sätt!
Midsommaraftonen firades på icke traditionsenligt sätt. Vi fotvandrade efter Tavelsjöleden upp till Hamptjärnsberget. Där grillade vi sedan mat, umgicks och mådde gott. Slänger in lite bilder utan mer kommentarer, en bild säger väl mer än tusen ord. Kan väl bara tillägga att vi njöt, trots typiskt svenskt midsommarväder. Regn, regn, regn...

Sommar i fårhagen

Nu börjar sommaren närma sig med stormsteg, och det märks på jobbet! Igår hade vi fullt upp i telefonerna, och jag fick jobba över som vanligt. Annars trivs jag bara bra på jobbet. De flesta är trevliga och jag börjar lära mig hur transportledningen på Bilfrakt går till.
Kvällen igår tillbringades hos systeryster. Blev lite slirig & trött efter en stund, så vi gick på långprommis med hundarna. Gick mot Rödäng för att titta på fåren. Nästan framme vid fårhagen, då tappar systeryster Tia. Fy fan vilka långa minuter innan hon fick tag i henne! Jag fick stå och hålla Bruno, som inte alls var av den åsikten att han skulle stå kvar med en tråkig reservmatte när Tia hade så kul nere på åkrarna.
Paddy imponerade djupt på mig, eftersom han lydde mina kommandon på flera meters håll. Hade honom lös för att lättare kunna hantera Bruno, och insåg att jag faktiskt har en mycket bra vardagslydnad på min colliepojk! Trots att fåren lockade, så höll han sig vid min sida hela tiden, lade sig på kommando när det behövdes och gick framförgående när det behövdes. Vi gick ner till fårhagen, där systeryster fått hjälp av en whippetägare med att få fast Tia. Fick chansen att diskutera lite om whippet, eftersom den rasen lockar mig mer och mer.
Nåväl, hundarna fick åtminstone träffa sina älskade får!
De här fåren är väldigt vita & fina i början på sommaren! De är vana vid folk & hundar, så det är ett bra gäng fårskallar att utnyttja om man vill vänja hundarna vid andra djur!
Noki hon älskar fåren! För att inte snacka om vad de lämnar efter sig!
Tia var lite mer försiktig. Hon hälsade med betydligt mer grace än vad mina hundar gör! Noki & Paddy sticker bara in skallarna, ivrigt svansviftande och förväntar sig att alla får ska älska dem. Som tur är, så har vi aldrig stött på ett ilsket får ännu.
Jag tycker att fåren är som finast nu. Nyklippta och rena! De här fåren är mer keliga än fåren på Mariehem. De kommer när man lockar på dem och vill gärna bli kliade.
Vi tog oss liste rast & vila uppe på Rödberget. Systeryster behövde nog det, eftersom hon haft en adrenalinkick utan dess like när Tia rymde. Fort är det gjort när man ska byta koppelhand. Tur det inte hände på trafikerad väg!
Noki är våran egna lilla filosof. Hon sitter gärna högt uppe och betraktar världen. Vår balkong älskar hon, eftersom det är låga fönster som hon kan titta ut igenom.
Försökte ta kort på Paddy, men det gick inte så bra. Han älskar att springa lös och hoppa mellan klipporna. Här stod han still en liten stund, så att jag hann få upp mobilen och ta ett kort, men det blev ganska suddigt...
Bruno han är clownen nr 1. Så här ligger han oftast i soffan och myser. Synd att han har så jobbigt hög energinivå när han är utomhus!
Nu ska jag sparka igång Dick, så vi kan börja tapetsera. Har köpt jättefina turkosa tapeter som vi ska sätta upp i hallen. Det kommer att bli hur snyggt som helst. Snart har vi ett riktigt hem. Köpte oss en begagnad soffgrupp i förrgår. Koboltblå, extremt skön att sitta i. Nu fattas det bara lite mattor i vårt hem, men det får bli till nästa lön. Måste ju leva också...

RSS 2.0