En våt helg...



Nu tror ni väl att jag supit, för då brukar man uttrycka sig så, men icke!

Jag syftar på regn, regn, regn!

Idag gav vi upp innesittandet & for på powerwalk runt Nydalasjön. Jag behöver motion, mycket motion, för jag har blivit fet som en gris under den här sommaren. Paddy behöver motion, för han är allmänt understimulerad. Syrran & hennes Bruno, de motionerar i allafall, bara för att de är vana vid det...



Sagt och gjort! Regnkläder på och sen bar det av. I raskt tempo. Både jag & Paddy tyckte det var för raskt tempo, men vi stretade på så gott vi kunde. När vi tog en kort paus nere vid sandstranden, så släppte jag lös Paddy. Han hade energi kvar! Mycket energi!!! Värsta tokruset, busade med pinnar, terroriserade Bruno och flängde runt som en flåbuse.

Nu sitter jag här, och känner träningsvärken komma smygande. En skön känsla. Jag gillar träningsvärk! Då vet man att man gjort något vettigt...

Lite grönt, lite vardag, lite nytt

Jag klarade uppkörningen på trucken också! Så nu har jag truck-kort! Uppkörningen gick väl inte så där strålande precis. Fick in en geting i hytten, och detta ovanpå min nervositet gjorde att jag körde sämre än sämst.

Nåväl, nu har jag iallafall kort för B-truck!

Efter den kursen, så var det skönt att koppla av litegrann och bara vara.

Hundarna tyckte det var skönt att få rå om sin matte under dagarna som kom.


Vi hittade en sunkig fotboll ute, och den fick hundarna ta med sig in. Gissa om de har härjat med denna boll!
Det blir nästan slagsmål ibland, vilket är ovanligt, eftersom Paddy alltid brukar ge sig när det gäller Noki. Men bollen är han rädd om!



Noki får låna den ibland, men hon nöjer sig med allt annat också. Oftast ska hon ha så många leksaker som möjligt i munnen samtidigt, och då blir ju fotbollen lite fel...

I tisdags var det inryckning för mig på I20. Skulle ju hjälpa till med slutövnngen. Hade inte fått så mycket information innan, och fick kanske inte alltför mycket information där heller...



Jag & Tina fick sitta som stabsgruppchefer på vars en stab för kursarna ur Ledningsstödsutbildningen och KU Ledningsstöd. Bra träning för mig! Det blev ju lite knas ibland, eftersom kursarna trodde att jag var fullfjädrad stabslotta med hundra års erfarenhet...

Saknade lite dygnsvila, kan man lugnt säga. Det är psykiskt knäckande att se de andra få sina 4 timmars och 2 timmars vilor, medan man själv står kvar i staben, timme efter timme.

På onsdagen sabbade jag hela planeringen för övningsledningen, men jag orkade helt enkelt inte stanna kvar. Efter 12 timmar med bara en halvtimmes lunchrast och en halvtimmes middagsrast, var det tänkt att tempot skulle skruvas upp och jag skulle stanna kvar ytterligare några timmar.

...det gjorde inte jag. Tog cykeln hem och sov istället!

Kanske var det därför man inte fick så mycket som ett tack, för att man ställt upp, eller så är kulturen sån häruppe, vad vet jag? Hade väntat mig ett offentligt tack, men ställer väl för höga krav då...

Nu är jag iallafall civil igen, för ett par dagar. På torsdag är det inryckning igen. Den här gången för KFÖ. Har ärligt talat inte så höga förväntningar på den här övningen...

Det jag däremot har höga förväntningar på, det är anställningsintervjun, som jag ska på nu på måndag! Spännande! När jag fått besked därifrån, så tänker jag säga vad jobbet innebär och vart tjänsten är placerad!

Skrytblogg

Den som är överkänslig mot skryt, sluta läs här!!!

Ni övriga, suuuuug i er!!! Nu ska ni få läsa om hur äckligt bra jag är ibland!

Idag hade vi teoriprov på truckutbildningen. Jag hade inte pluggat ett skit hemma, eftersom jag är av den åsikten, att har jag inte lärt mig tillräckligt fram till dagen före provet, då kan jag inte plugga in resten på en kväll. Så jag gav fan i att plugga. Umgicks med systeryster istället, fan så mycket roligare ;)

Fixade teoridelen med glans. Satt inte många minuter innan provet var avklarat. 50 frågor - flervalsalternativ. Väntade en stund, för att inte vara först - vilket jag alltid brukar vara, men gav upp. Steg upp först i klassrummet och lämnade provet till instruktören.


Jag är en riktig stjärna ibland!!!

Döm om min förvåning när jag sedan får reda på resultatet! Ett enda sketet fel på hela provet!!! Man fick ha 10 fel och ändå bli godkänd! Jag fick alltså 49 poäng!!!

Resten av dagen gick hur bra som helst. Var och käkade på en restaurang med några kursare och fick en av mina favoriträtter - fläskkorv med rotmos! Hur gott är inte det då???

Eftermiddagen gick som en dans. Lasta "plastkubiker" i gallerbur på ett lastbilsflak. Olika innehåll, en del skvalpade som fan, andra var fyllda med grus. Sen var det lite slalomkörning och körning i fålla på asfalt! Vilken skillnad!!!

Bäst av allt är ändå att jag skrev nästan full pott på teorin! Äntligen fick jag visa världen att jag duger till någonting i allafall!!!

Keep on trucking

Den här veckan är jag fullt sysselsatt med att utbilda mig i truck-körningens ädla konst. Började utbildningsveckan bra, genom att köra fel, eftersom det var uruselt skyltat. Klev alltså in i klassrummet som ett åskmoln.

Kan lugnt säga att jag är bortskämd med försvarets utbildningar! Den här utbildningen håller låg klass när det gäller pedagogik, elevvård, trivsel, undervisningsmateriel. Vi har fortfarande inte fått presentera oss i gruppen, trots att vi utbildats i tre dagar! Jag vet bara vad Team 1 heter, eftersom jag är med i den gruppen.



Här är det Wiktoria som håller tungan rätt i mun. Hon var skitduktig på alla övningarna!

Hade sån jävla tur, så jag hamnade i samma grupp som Wiktoria (som gått transportledarutbildningen med mig) och Micke Bergström alias Big Papa. Vi funkar skitbra ihop, och jag får jättemycket stöd och peppning av de andra, vilket behövs när vi har praktiska övningarna ute!

Första dagen så tänkte jag kasta ut nycklarna ur trucken och ge mig iväg med Forrrden med en rivstart. Jag var helt sjukt förbannad på hela utbildningen. När vi kom utomhus, så stod det lite truckar uppställda utanför. Det kom en kille, som inte ens presenterade sig, och sa att vi skulle göra daglig tillsyn på dessa. Vaddå daglig tillsyn??? Hur gör man??? Vad tittar man på??? Hur kommer man åt motorn på en truck??? Vi stod som fågelholkar allihop och fattade nada!



Inte så kul att vara instruktör på den här utbildningen kanske. Truckarna gick sönder hela tiden. Kan ju bero på att de var i uruselt skick från början.

När vi lyckats med bedriften att kolla olja och andra diverse grejor i motorerna som var lagade med silvertejp, så skulle vi alltså träna på att köra.

- ta en truck, släng ut lite pall & träna!!!

När det var min tur att köra, så satte jag mig i trucken och bara stirrade. Hur växlar man??? Hur sänker & höjer man gafflarna??? Hur tiltar man gafflarna??? Handbroms???

En supersnabb visning och sen skulle jag lyfta pall, var det tänkt. Jösses!!! Trucken skenade iväg med mig, jag nådde inte ner till bromspedalen och fick fullständig panik. Slog i neutralen på truckhelvetet & tänkte bara döda instruktören.

Efter att ha svettats litervis av stressen, så började få hyfsad fason på truckhelvetet, men kul var det inte. Det bara sprutade pallar runt ekipaget! När jag väl lyckats stapla lite pallar, så kommer instruktören och gapar & skriker om 15 cm. Han bara upprepade samma fras hela tiden. 15 cm, 15 cm, 15 cm. Jag fattade ingenting och brann naturligtvis upp i sinnet! Nedkallade alla fallna änglar, lärde folk många nya könsord och var allmänt vansinnig. Då kom Big Papa och lugnade ner nerverna på mig. Lite lugnande snack, och sen kunde jag fortsätta öva.
Världens bästa teamkompis! Vad skulle jag gjort utan honom?

Här är Big Papa i sitt rätta element! Snacka om världens bästa teamkompis!


Slocknade som en gris på kvällen, för att vakna upp på tisdagmorgon till strilande regn.

Det innebar med andra ord att vi fick köra på en plan som såg ut som en lervälling snarare än en körplan. Kan lugnt säga att truckarna inte är gjorda för att köra i lera. Tisdagens körning gick riktigt bra, tills jag skulle "köra upp" för instruktören. Körde fast, tappade koncentrationen, brann upp i sinnet igen, och gjorde en Anna-lösning. Dvs jag höjde upp lastpallen ovanför hindren för att kunna gunga mig lös ur sörjan och backa in på ett torrt spår. Det fick jag inte göra!!! Vore tacksam om instruktören istället talade om för mig vad jag skulle ha gjort för att ta mig därifrån, men icke!

Dagens körning gick över förväntan bra på de svåraste stationerna. Station 1 innebar att vi skulle ta en lastpall, köra framlänges in i en liten fålla av lastpallar, köra runt en lastpall som låg centrerad i fållan och sedan backa samma väg tillbaka. Tror faktiskt inte att jag tippade så många pallar på den övningen, peppar, peppar!

Station nr 2 var en av de svåraste, och den klarade jag med glans! Är helt sjukt imponerad av min prestation faktiskt! Där skulle vi plocka upp en lastpall som hade en lång planka ovanpå, så att plankan stack ut dryga metern utanför varje sida på lastpallen. Vi skulle sedan köra trucken genom en passage, som var smalare än vad plankan var lång. Lite knixande & trixande, en del tänkande och funderande, men jag fixade övningen som en dans! Så snyggt jobbat alltså!!!



Snacka om precisionskörning med truck!


Station nr 3 var också extremt svår. Där skulle vi köra fram till en lastpall där det låg en tom pet-flaska. Trucken var lastad med en lastpall där en planka var fastspikad. Plankan var lång och svajande. Längst fram på plankan satt det fast en spik. Övningen gick ut på att pricka flaskan med spiken, fånga upp flaskan och backa därifrån med flaskan hängandes längst ut på den svajande plankan. Kul! Och inte så svårt ändå!



Det är inte så lätt att köra igenom fållan runt lastpallen utan att riva väggarna bestående av lastpallar!

Station nr 4 gick helt åt helvete för mig. Samma fålla som i övning 1, men vi skulle lasta av en pall och plocka upp en annan pall och köra slalom innan fållan. Suck! Tappade koncentration och fokus, vilket innebar att det börja tippa en del lastpallar för mig igen.

Innan lunch hade vi prov på "säkerhetsgenomgång innan körning", och det gick väl ganska hyfsat.

Teoridelen bestod av värdelösa filmer och ett diagnostiskt prov med en massa kuggfrågor. Mina kurskompisar stressar upp sig en del över morgondagens teoriprov, men jag skiter i hur det går. För mig är det inte hela världen om jag inte klarar av att få truck-kortet. Jag är inget truckämne, och lär förmodligen inte söka jobb som truckförare heller. Att sitta och precisionspeta på en massa spakar i en varm jävla hytt hela dagarna, det lockar inte mig för fem öre!

Nu ska jag ställa mig i duschen, för man blir rätt så äcklig efter en dag på en lerig körplan. Kanske roar mig sen med att läsa hur mycket smutskastning jag blivit utsatt för på collieforumet. Det finns ju vissa människor som inte har så mycket vett innanför pannbenet, som tyvärr skriver ner andra människor så fort de inte är av samma åsikt som dem. Blev faktiskt jävligt ledsen igår, när jag läste ett av inläggen som gjorts på collieforumet. Fy fan för en del människor. Ingen nämnd, ingen glömd, men den här skribenten vill jag helst glömma, egentligen vill jag pinka henne i ögat...

Återkommer när jag vet hur det gått på teoriprovet och uppkörningen. Om ni vill se kursen ur min kurskompis synvinkel, så rekommenderar jag er att läsa hans blogg : http://blogg.vk.se/bigpapa

Nästa vecka ska jag jobba på Ledningsstödsutbildningens slutövning. Ska bli hur kul som helst!

Sommar och lata dagar

Har haft ett par riktigt fina sommardagar nu. Vädret har kanska inte varit det bästa, men jag har gjort det bästa av situationen istället.

Hundarna har fått sitt, och det har blivit några lata timmar i soffan...


I söndags hade vi lite småtråkigt, så då kom vi på att vi skulle leka turister i vår egen stad. Hm, vad kan man hitta på i Umeå som turist?

Man börjar kanske på campingen...

Där finns det äventyrsgolf! Hur roliga banor som helst, och vackert arrangerat!


Mycket folk, så det blev lite köande kring en del banor, men det gjorde inget, för det är som att vara i en miniatyrpark, med mycket fina blommor, och lite lustiga dekorationer...


När vi spelat färdigt, så avrundade vi med en öl på campingens restaurang, som faktiskt har fullständiga rättigheter! Alltså har man nära till ett till vattenhål om det tränger på...

Igår kom vi lite hastigt & lustigt på att vi skulle ut och campa. En snabb titt på kartor och internet. Vi bestämde oss för att styra kosan norrut, på något ställe vi inte varit på förr. Första stället hette Ratan, tråkigt som satan. Där ville vi inte bo, så vi fortsatte på snirkliga vägar norrut igen. Så hamnade vi i Sikeå hamn. Där har de en havscamping. Jättefint!

Damen i världens minsta reception var hur trevlig som helst. Inga problem med att ha hundar med oss, och vi fick slå upp tältet precis var vi ville!


Den lilla, lilla stugan på bilden ovanför, är alltså receptionen!

Vi hittade oss en mysig plats, där vi slog upp tältet.


Tältplatsen låg alldeles vid vattnet, så man hörde vågorna klucka hela natten! Underbart! Eget campingbord hade vi också, mysigt placerad...


Vi hade det riktigt mysigt & fick rå om varandra utan inblandning av andra människor...


Naturligtvis avslutade vi kvällen med kortspel, vad annars? Det spelar ingen roll om det är mörkt, för det finns ju ficklampor...


Sikeå havscamp är ett ställe som vi kommer att återvända till! Härliga promenadstråk att gå med hundarna, inga bortskämda, gapiga snorungar, fint belägen vid havet och mycket trevlig personal. Fräscha toaletter, som inte kostade något att använda, fräscht kök, fina stugor.

Det kändes nästan vemodigt att åka därifrån, men jag kan ju inte vara borta någon längre tid, eftersom jag är arbetslös...

RSS 2.0