En lördag med drag i...

Följde med systersyster på en dragtävling, som lite medhjälp & sällskap. Ända bort till Kålaboda åkte vi, tidigare än värst på en lördagsmorgon. Efter lite skumpande efter byvägarna, så kom vi fram i mycket god tid!



Kan lugnt säga att ljudnivån är omänsklig på dessa tävlingar! Skulle ha tagit med mig öronproppar.



Men det fanns många fina slädhundar där!



Jag är inte så förtjust i hur en del draghundsfolk transporterar sina hundar!



Det här var våra närmaste grannar på parkeringen. Snälla hundar! Observera schäferrumpan! Det är alltså en schäfer som går i spann!



Den här killen blev jag jätteförtjust i. Han var hur mysig som helst!



Efter en stunds väntan, så var det då dags! Syrran myser alltid en stund med Bruno innan start. Skönt att se en lugn & balanserad hund, till skillnad från de andra vrålaporna!



Syrran var orolig för starten, eftersom hon haft en del strul med Bruno. Men idag gick det hur fint som helst. Hon fick mycket beröm av folk runt startområdet. Ingen handler, och allt gick lugnt & sansat. Heja syrran!



Här har nedräkningen börjat. Nu är det nervöst!



Alldeles strax!



Där gick starten. Kör så det ryker syrran! Hemska grusvägar & skogsstigar i 4 km. Ni gör det bra!



Här kommer ekipagen i mål. Först killen som kom 1:a och sen syrran, som slutade på 4:e plats idag med en mycket bra tid på 08:28. Jag är så stolt över er!!!



Efter prisutdelning bar det av hemåt. Den här hunden fick jag en pratstund med innan vi gav oss av. En mix mellan collie & alaskan malamute, 1 år gammal, stor som en kalv, men hur snäll som helst. Hugo heter han...

Nu är jag hemma och badet hägrar! Hoppas att Dick lagar till en riktigt god middag. I morgon har vi bokat tid i tvätthallen, för då ska det skiftas däck. Vintern kommer till Umeå nästa helg har det lovats! Äntligen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0